Головна » 2013 » Січень » 30 » Поетичний калейдоскоп «Поетичний обрій рідного краю»
17:52
Поетичний калейдоскоп «Поетичний обрій рідного краю»
 24 січня 2013 року відбувся поетичний калейдоскоп «Поетичний обрій рідного краю» в рамках засідання літературно-мистецької студії «Доля».
 Презентували свої перші поетичні збірки віршів: Генсьцька В.П. «Вечерний звон», Жмурко В.Л. «Приозерная стынь», В.Кухарук. - збірку української поезії «Вілаг почуттів», яку видано в м. Ужгород і куди увійшли її вірші.
 Своїми життєвими та творчими доробками поділився В.С.Туз, колишній викладач Шепетівської музичної школи по класу духовних та ударних інструментів, який 45 років свого творчого життя віддав місцевій кузні музичних кадрів.
 Він самобутній композитор, який написав багато пісень на слова самобутніх поетів студії «Доля»: В.Кухарук, М.Марходея, В.Юськової, О.Царика та ін.
 В 2005 році він уклав компакт-диск «5 пісень на слова В.Кухарук».
 В 2007 році – компакт-диск «15 пісень на слова Г.Сівака» - шепетівчанина, який в даний час проживає в Ізраїлі.
 Він зробив гармонізацію та інструментування пісні «Степом, степом…» та обробив старовинний марш «Рідний край» для духового оркестру с.Ленківці (кер. В.Лінник); співпрацює з хоровим колективом ветеранів, для якого написав хор двоголосний «9-е Мая» та два чотириголосих хори «Пісня ветеранів» і «Шепетівка – слава Поділля». Багато пісень написав для місцевого аматорського хору УТОСУ (худ. кер. М.Штогрін). Члени літературно-мистецького об’єднання «Відродження» виконували його пісні «Шепетівко моя» та «Українське танго».
 Приєдналася до когорти самобутніх поетів Личик Ольга Ігнатіївна, яка познайомила всіх зі своїми чудовими поетичними напрацюваннями.

 Також новими поетичними доробками поділились самобутні поети: Дяченко К.П., Кухарук В.В., Редько З.В., Марходей М.М., Ющенко В.М., Слободенюк А.А., Кобилянська І.В.
 На заході були присутні читачі, шанувальники поетичного слова, вчителі, працівники музею М.Островського, члени студії.
Категорія: Архів - 2013 | Переглядів: 419 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: