Головна » 2013 » Червень » 3 » «Можливості та ресурси публічних бібліотек. Сільська бібліотека – центр розвитку громади».
14:13
«Можливості та ресурси публічних бібліотек. Сільська бібліотека – центр розвитку громади».
30 травня 2013 року в центральній районній бібліотеці ім. Коцюбинського відбувся плановий семінар для бібліотечних працівників централізованої бібліотечної системи на тему «Можливості та ресурси публічних бібліотек. Сільська бібліотека – центр розвитку громади».
 Відкрила семінар директор ЦБС Бурова Любов Іванівна. Вона озвучила важливу роль бібліотек для місцевої громади, ознайомила з проектом Концепції розвитку бібліотечної справи України, з Указом Президента України від 12.03.2013 року «Про Національний план дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».
 Зав. методично-бібліографічним відділом ЦБС Мельничук З.В. надала консультацію на тему «Потенційні можливості і ресурси сільської бібліотеки для сприяння розвитку громад».
 Консультаційні поради на тему «Бібліотека – інформаційна платформа розвитку громад» зробила провідний бібліотекар ЦБС Людмила Везюк.
 Відбулась також панорама досвіду «Орієнтуємось на потреби громади».
 Обмінялись досвідом роботи зав. бібліотеками сіл: Коськів (С. Пекар), Чотирбоки (Т. Рабощук), Поляни (В. Мельник), Білокриниччя (С. Мариніна), Судилків (О. Якимчук), Серединці (Г. Гладунець), Рилівка (О. Сорока), смт. Гриців (В. Грабарчук). Присутні продивились відеопрезентації, що висвітлюють роботу Грицівської та Коськівської бібліотек з громадою.
 Експрес-поради до знаменних і пам’ятних дат зробила зав. відділом обслуговування ЦБ Зінаїда Романюк.
 Як нова форма семінарського заняття відбувся «Мозковий штурм» на тему «Фандрейзинг, як пошук додаткових джерел фінансування».
 На закінчення семінару бібліотечна спільнота району привітала з 60-річчям від дня народження та 30-річчям бібліотечної праці зав. бібліотекою с. Білопіль Лахай Галину Петрівну.

 

Категорія: Архів - 2013 | Переглядів: 415 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: