Головна » 2014 » Червень » 17 » "WikiDay"
14:13
"WikiDay"

13 червня 2014 року в центральній районній бібліотеці ім. Коцюбинського відбувся конкурс "WikiDay"

в рамках проекту «Вікіпедія» за програмою «Бібліоміст».

Дуже своєчасний, продуманий і цікавий проект «Вікіпедія». В рамках проекту зав. відділом обслуговування центральної районної бібліотеки ім. М. Коцюбинського Зінаїда Романюк мала змогу здобути навики роботи з онлайн енциклопедією та як застосовувати ці ресурси в бібліотечній роботі. Підсумковий захід в рамках проекту «Вікіпедія» - Вікідень пройшов в центральній районній бібліотеці ім. М. Коцюбинського дуже активно. Він зібрав понад 50 відвідувачів. Цьому передували копітка робота команди бібліотекарів, читачів та членів громади міста.

     

Спершу команда вирішила які і хто буде створювати статті. Визначили для цього три комп’ютери. Оформили інформаційний стенд «Відкриємо Шепетівщину у Вікіпедії». Стенд був красочно оформлений, розміщений у фойє  при вході в бібліотеку і тому привертав увагу всіх, хто приходив в бібліотеку. На стенді розмістили матеріали про «Вікіпедію», про Шепетівський край, в якому ми живемо. Привертали увагу відвідувачів статті: «Цілющі джерела Шепетівщини», регіональний ландшафтний парк «Мальованка», пам'ятка природи загальнодержавного значення. 

Ленковецька вода «Поляна Подільська», яка має всі властивості води «Боржомі», яка на Міжнародному дегустаційному конкурсі в Києві із 49 представлених зразків мінеральної води зайняла третє місце і нагороджена бронзовою медаллю і спеціальним дипломом. Захоплювались відвідувачі і творчими доробками людей нашого краю. Цікавим було представлення світлиці «Віри, Надії, Любові», до якої входить літературно-мистецька студія «Доля», літературно-мистецьке об’єднання «Відродження» та об’єднання «Мистецька палітра».

     

Також було представленне об'єднання "Родинний дім", яке діє при бібліотеці понад 20 років.

Біля інформстенду команда бібліотекарів проводили бесіди про Вікіпедію, про конкурс – Вікідень,  розповідали про цікаві природні ресурси нашого краю та творчість людей краю.

    

На стенді містилось оголошення про Вікідень, мета даного заходу запрошення, листівки. Проведеній напередодні інформаційній роботі та інформаційного стенду користувачі змогли продумати і визначити теми статей, ознайомитися з літературою по темі та першоджерелами.

Команда не обмежилась інфостендом. Запрошення, листівки та оголошення активісти бібліотеки розносили по установах, в людних місцях вручали перехожим. На сайті було розміщено інформацію про конкурс і запрошення взяти в ньому участь. По електронній пошті дану інформацію було відправлено в сільські бібліотеки-філії.

    

На заході було людно, цілий день проходили бесіди про Вікіпедію, читачі обговорювали статті, які були представлені на інфостендові, брали участь у самому заході. Записалося 18 нових читачів. #WikiDay

Категорія: Архів - 2014 | Переглядів: 423 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: