Головна » 2013 » Жовтень » 18 » "Уже в саду осінньому гуляє листопад"
14:13
"Уже в саду осінньому гуляє листопад"
15 жовтня в літературно-мистецькій вітальні центральної районної бібліотеки відбувся літературно-мистецький вечір "Уже в саду осінньому гуляє листопад"
  Зібралися любителі друкованого слова, любителі поезії та живопису.

"Непомітно з'явилася осінь -
День коротшим стає щодоби
Геть берізки - усі златокосі
І в дубів багряніють чуби
Вже у теплі краї відлетіли
Сонцелюби - дзвінкі журавлі
Не страшні їм тепер заметілі
На далекій південній землі."

 
 
  Такими словами з вірша В. Бичка відкрила вечір зав. відділом обслуговування Зінаїда Романюк.
  Щороку осінь платить лісові за вхід золотом. Осика одягається в мідь, берізка радує золотим вбранням, липа одягає парчову накидку, а горобина загоряється яскравим багаттям.
  Така дивна краса приходить лише осінню. І як не згадати слова О.С. Пушкина:

"Унылая пора, очей очарованье.
Приятна мне твоя, печальная краса.
Люблю я тихое природы увьяданье,
В багрец и золото одетые леса."


  Кожна людина бачить цю красу по своєму. Люди мистецтва звеличують її у віршах, прозі, співу, в художніх картинах, вишивках та ін..
  Антоніо Вівальді написав музику "Пори року".


 Віра Кухарук - керівник літературно-мистецької студії "Доля" представила присутніх на святі та гостей, прочитала власні вірші про осінь. Кожен з присутніх на святі самобутніх поетів Шепетівщини поділився своїм баченням осені, поділився з присутніми своїми віршами, планами на майбутнє. Члени студії "Доля" прийняли у свої ряди нову самобутню поетесу Наталію Дементіївну Антонюк, яка познайомила присутніх зі своєю різноплановою поезією. Завітали на літературно-мистецький вечір і майстри пензля - художники: Надія Єфремівна Елеон, Олексій Павлович Тарасенко та Володимир Іванович Мирончук зі своїми чудовими картинами в яких вони увіковічили її Величність - Осінь.
 

 
  Мирончук - художник-початківець, який пише картини лише півтора роки. Картини О.П. Тарасенка - є вже в музеях та в приватних колекціях багатьох країн світу. А Надія Єфремівна - вчитель від Бога, вона плекає і передає свій досвід молодим майбутнім художникам.
  Під час святкування відбулась презентація ІІ і ІІІ томів "Костер" самобутнього поета Василя Ющенка, з чим його і привітали присутні.
  Лунали на літературно-мистецькому вечорі і пісні. Так, шепетівський бард Сергій Харчук читав вірші своєї мами Людмили Іванівни та виконав дві пісні. Анатолій Огарьов порадував присутніх грою на гітарі та піснями про осінь. Тетяна Кушнірук написала і виконала свої пісні: "Ти п'янка мелодія моя", "У вальсі золотого листопаду".
  

  А Любов Бурова заспівала для присутніх "Осіннє золото" на слова Луценка, музика Шалю, "Не жалею, не зову, не плачу..." та "Отговорила осень золотая" на слова Єсеніна та пісню "Восени".
 

  Всі присутні виконали пісню "Листья желтые" на слова Петерса, музика Шаферана.
 
  Відбулося Skype-спілкування з самобутнім поетом-земляком Анатолієм Сердюковим, з м. Ташкент, Узбекистан.
Категорія: Архів - 2013 | Переглядів: 743 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: