Головна » 2013 » Березень » 4 » Ти – вічний біль, Афганістан!
14:13
Ти – вічний біль, Афганістан!
15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виведення радянських  військ з Афганістану в центральній бібліотеці проведено літературно-музичну годину:
                   "Ти – вічний біль, Афганістан!"  
 Бібліотекарі:  Г.Слюсар та З.Романюк ознайомили  присутніх  з афганською війною – самою трагічною сторінкою історії нашого народу, яка тривала вдвічі довше, ніж Велика Вітчизняна та  подвигами  воїнів-інтернаціоналістів нашого краю.
 Не одним сивим пасмом закосичена ця дата - 15 лютого. День, коли в далекому 1989 році закінчилась для народів колишнього Радянського Союзу десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані. Посивіли до строку юні наречені і молоді дружини, чекання вибілило скроні батьків і коси матерів. І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів-інтернаціоналістів.
 Сьогодні на Шепетівщині проживає 319 воїнів-інтернаціоналістів, з них 213 «афганців». Решта - учасники бойових дій на території інших держав: Анголи, Куби, Лівану, Ефіопії, Чехії, Югославії.
 Важко перерахувати їх подвиги, але наша пам’ять  повертає  нам з небуття дорогі імена тих, хто віддав  найдорожче – життя у чужій війні. З поля битви не повернулося п’ятеро юнаків Шепетівщини: Михайло Франчук, Сергій Зайчук, Віктор Длужневський, Анатолій Мельников, а Микола П’яскорський – з Алжиру. Загалом 34 афганці є інвалідами. Проте, найбільших втрат зазнали воїни-афганці за останні роки, коли через підірване здоров’я померло 42 шепетівчанина віком від 45 до 50 років.
 Бібліотекарі:Ірина Поліщук та Ніна Перькова читали поезію про події в Афганістані.
 Для користувачів бібліотеки було оформлено книжкову виставку:  «Афганістан: наш біль, наша пам’ять», огляд якої провела бібліотекар краєзнавчого сектора Г.Слюсар, де звернула увагу на матеріали про земляків  «афганської» долі, а також представила нову поетичну збірку віршів: «Не заживає в серці рана», членів шепетівської літературно-мистецької студії «Доля», яка присвячена воїнам-інтернаціоналістам нашого краю.    
    
  Біля книжкової виставки молоде покоління та користувачі бібліотеки  знайомляться з матеріалами афганської війни та новою поетичною збіркою.
Категорія: Архів - 2013 | Переглядів: 414 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: