Головна » 2014 » Жовтень » 8 » Святкування Всеукраїнського дня бібліотек та 95-річчя заснування Шепетівської центральної районної бібліотеки
11:45
Святкування Всеукраїнського дня бібліотек та 95-річчя заснування Шепетівської центральної районної бібліотеки

Як пройшло святкування Всеукраїнського дня бібліотек та 95-річчя заснування Шепетівської центральної районної бібліотеки.

29 вересня 2014 року напередодні Всеукраїнського дня бібліотек центральна районна бібліотека ім.. Коцюбинського відзначила свій ювілей – 95-річчя з дня створення.

У бібліотечній світлиці «Віри. Надії. Любові» зібралося багато гостей: представники влади, керівники відділів РДА, представники благодійного фонду «Зміцнення громад», партнери по спільній праці, читачі, бібліотекарі районної системи, члени студій, клубів за інтересами тощо.

Вже вересень відходить від причалу, на крилах літо понесли лелеки.

А в нас сьогодні – професійне свято, у нас – працівників бібліотеки.

Такими поетичними рядками відкрила свято наймолодший працівник бібліотеки – Юлія Ліщук і передала слово директору центральної  районної  бібліотечної системи Любові Іванівні Буровій.

    

В своєму виступі директор наголосила, що нинішнє свято має присмак гіркоти і болю за наш край, за нашу неньку Україну. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав свої життя за єдність і волю нашого краю. Присутні «пройшлися» сторінками життя бібліотеки, яка за час свого існування виконувала функції народної читальні, масової народної бібліотеки, міської бібліотеки і на сьогоднішній день це публічна сучасна центральна районна бібліотека. Свій вагомий внесок у розбудову і становлення бібліотеки зробили завідувачі бібліотекою: Віра Ткаченко, Юрій Ковальський, Дар’я Сунцова. Директори: Лев Григорович Кіпніс, Галина Василівна Костюк, Любов Іванівна Бурова.

    

    

Бібліотека є «серцем» районної централізованої бібліотечної системи, її координаційним, методичним та навчальним центром.

Присутні на святі відвідали бібліотечні «зупинки». На «зупинці Фойє-фуршетне» ознайомились з кулінарними шедеврами бібліотекарів районної системи, скуштували смачних пиріжків, збагатились новими рецептами приготування їжі.

    

    

На «зупинці Абон-хобі» присутніх зацікавили в’язані та пошиті речі провідного бібліотекаря Ірини Поліщук, вишивки провідного редактора Тамари Любченко, картина зав. відділом комплектування Віталіни Захарчук, квітковий світ зав. краєзнавчим сектором – Галини Слюсар. Особливу увагу присутніх завоювало хобі Валентини Грабарчук – зав. Грицівською міською бібліотекою. Її хобі – написання проектів. З 28 написаних проектів – виграла 16. На двох стендах було представлено найважливіше хобі – хобі «читання»: «Щира розмова з читачем» та «З любов’ю в серці і вірою в добро».

На «зупинці Бібліокафе» бібліотекарі Ірина Поліщук та Ніна Перькова частували всіх запашною кавою.

    

    

А зупинка «Майдан шанувань» була щедрою на похвали та нагороди.

Колектив бібліотеки отримав Грамоту Хмельницької обласної ради, директор РЦБС Любов Бурова – грамоту обласного управління культури, національностей та релігій.

Вітальні листи від благодійного фонду «Зміцнення громад» отримали всі бібліотечні працівники системи, а 20 працівників центральної районної бібліотеки отримали грошові премії та принтер.

Ще довго на зупинці «Вітальня святково-бібліотечна» звучали вітальні пісні від колективу районного Будинку культури та членів літературно-мистецького об’єднання «Відродження», а працівники центральної районної бібліотеки влаштували «парад пирогів» та заспівали для присутніх «Бібліотечну-святкову».

Категорія: Архів - 2014 | Переглядів: 562 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: