Головна » 2013 » Серпень » 21 » "Поетичне слово про Україну"
14:13
"Поетичне слово про Україну"
"Поетичне слово про Україну" -
 під такою назвою відбувся 21 серпня 2013 року в центральній районній бібліотеці поетичний альбом,
приурочений Дню незалежності України.

 
 Україна... В одному вже цьому слові бринить музика краси, смутку, жалю, зради, вікової боротьби за незалежність.
 Україна...Розкішний вінок із ружи і барвінку, що над ним світять золоті зорі. Багато страждань зазнала, багато було тих, хто плюндрував нашу землю. Та вистояла, бо сильна духом.
 
 Такими словами розпочала завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки Зінаїда Романюк поетичний альбом.
 В літературно-музичній вітальні зібралися читачі, бібліотекарі, члени студії "Доля". Разом з ведучою пройшлися тернистими  та славетними шляхами історії України. Згадали всіх тих, хто боровся і хто віддав свої життя за її світле майбутнє.
 
 Керівник літературно-мистецької студії "Доля" Віра Кухарук продовжила вернісаж поетичними рядками в яких звучала гордість за Україну і її народ, впевненість в щасливу її долю.
 Валентина Генсицька поділилася з присутніми своїм сприйняттям книги Віденко М.Ю. "Шляхами трипільського світу", в якій йдеться про історію нашого краю тих часів, коли між Карпатами і Дніпром існувала квітуча культура - складова найрозвиненішої у Старій Європі цивілізації.
 Що таке трипільська культура і трипільська цивілізація, хто її творці, яка була писемність і мова, яке відношення вона має до сучасної України? Ці та інші питання обговорювали присутні.
 
Поетичний вернісаж був переповнений щирою і правдивою поезією про Україну В. Симоненка, В. Сосюри, А. Малишка,
В. Стуса, В. Винниченка, М. Грушевського, І. Огієнка,
а також поетичними рядками самобутніх поетів Шепетівщини: Віри Кухарук, Катерини Дяченко, Тетяни Кушнірук, Валентини Генсицької, Григорія Малюка, Василя Ющенка, М. Марходея,
А. Слободенюка.
Звучали вірші Івана Гайворона з м. Київ, члена Спілки письменників України, який подарував свою збірочку "Для чого народився, живу навіщо" бібліотеці.
Сльози навертались у присутніх, коли звучали духовні, переповнені великим патріотизмом і любов'ю до України вірші Надії Семенюк.
Пронизані вірою в добро, в милосердя, в світле і багате майбутнє.
Категорія: Архів - 2013 | Переглядів: 469 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: