Головна » 2014 » Травень » 8 » «Мамо, хай святиться ім’я твоє»,
14:13
«Мамо, хай святиться ім’я твоє»,

6 травня в ЦРБ ім. М.Коцюбинського відбулося засідання «Родинного дому» на тему «Мамо, хай святиться ім’я твоє»,

приурочене Дню Матері. Це свято вшанування матері у 3-х її іпостасях: Мати-Богородиця, Мати-Україна, Мати-Жінка.

Свято відкрила завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Зінаїда Романюк. Вона розповіла присутнім історію виникнення свята, про те, як його святкують в нашій країні, та інших країнах світу.

Директор РЦБС Любов Бурова ознайомила присутніх з тими духовними та патріотичними цінностями, які носить в собі це свято.

Травень місяць присвячений нашій спільній матінці – Матері Божій. Вона була матір’ю Божого Спасителя світу Ісуса Христа від його дня народження до його смерті на Голгофі, вона переживала як кожна мати на землі всі радощі, клопоти, болі й терпіння. Вона є нашою заступницею на небі перед самим Господом Богом. Ми її любимо нашу небесну неньку і молимось до неї і випрошуємо в неї кращої долі для себе, для наших сімей та родин, для нашої України.

  

Мати і Україна, сестри-страдниці, оті чайки-небоги, котрі вивели чаєняток при битій дорозі, як співається у думі-пісні славного гетьмана Івана Мазепи. Одна в них земля і одна доля, одна калинова кров у землі і в тілі, одні діти, які свою матір і Україну, і люблять, і гублять.

Тільки з жертовної любові та зболеного крику, з синівського лицарства й сльози страдництва прийшло І серцем припало до України імення – Мати!

І як нам не любити нашу матінку - Україну? Особливо у ці важкі дні сьогодення, коли діти України гинуть за її майбутнє, коли прийшла війна у наш дім. Ми її любимо, нашу неньку Україну, ми її відстоїмо і збережемо і вона ще краще розцвіте, зміцніє, розквітне в барвах неповторних, в найкращих українських піснях і нашій мові солов’їній.

Бо це наша Вкраїна, тут наше коріння,

Наша мова рідна, тут наші батьки.

В світі все минає, тільки зостається

Мамине кохання та любов землі.

Мама – жодне слово в світі не ввібрало стільки ласки й доброти, як слово «Мама». Цим словом починає дитина своє свідоме життя, це слово часто останнє в житті людини. Любов, Співчуття, Милосердя – все від мами. Від материнського тепла проростає любов до землі, до рідної України.

  

Багатодітна мама з с. Михайлючка Хомініч Катерина Василівна поділилася секретами виховання своїх трьох синів. Вона наголосила, що виховує їх так, як виховували її батьки. В основі – повага, взаємодопомога і взаєморозуміння, праця, послушність та приклад батьків. Питанню виховання дітей приділила в своєму виступі філолог школи-гімназії Пипич Ніна Василівна.

Порадували піснями про Україну та маму працівники РБК Юлія Лебідь та Павло Яцишин. Вони подарували присутнім пісні: «Мамина стежина», «Україна», «Рідна мати моя».

  

З захопленням слухали присутні на святі читачі бібліотеки, учні 9 -10 класів гімназії та члени літературно-мистецької студії «Доля» вірші: : Т. Шевченко «Нічого кращого немає, як тая мати молодая», уривок із поеми «Марія» Т. Шевченка; Василь Симоненко «Вклонись матері», які читали : учні 10-го класу школи-гімназії: Нечипорук Анастасія, Мусійчук Наталія, Сидорчук Юрій.

Викладач Шепетівської музичної школи Прищепа Наталія подарувала мелодії пісень: «Два кольори», «Грін Гарден», «Лелеча доля».

Керівник літературно-мистецької студії «Доля» Віра Кухарук познайомила присутніх з новою збіркою віршів про маму самобутніх поетів Шепетівки «Мамина яблуня».

  

Закінчилося свято словами:

Мамо, Мамо-Богородице, Мамо-Україно, Берегине наша!

Це ти тихою колисковою оберігаєш наш сон. Це ти навчаєш нас жити по закону любові і правди. Це ти не даєш нам спіткнутися на життєвих дорогах, будиш совість, оберігаєш від ганьби. І ми вдячні за твою доброту, мужність і ніжність.

Святі поняття: Бог, Мати, Україна і їх не можна розірвати. Це найсвятіша в житті нить.

         Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Я – Жінка, Я – Мати, запалена Богом свіча!».

Категорія: Архів - 2014 | Переглядів: 955 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: