Головна » 2014 » Жовтень » 8 » літературний вечір «Великий майстер рідного слова»
11:45
літературний вечір «Великий майстер рідного слова»

17 вересня в центральній районній бібліотеці ім.. Коцюбинського було людно. Зібралися користувачі бібліотеки,  члени літературно-мистецької студії «Доля», учні шкіл міста на літературний вечір «Великий майстер рідного слова», який був приурочений 150-річниці з дня народження Михайла Михайловича Коцюбинського.

Його ім’я бібліотеці було присвоєно в 1925 році.

Зав. відділом обслуговування – Зінаїда Романюк ознайомила присутніх з біографією письменника, який народився 17 вересня 1864 року у Вінниці.

   

Провідний бібліотекар Ніна Перькова зупинилась на творчості письменника. Вона наголосила, що його спадщина увійшла до золотого фонду української літератури. Він любив добро і вірив у його переможну силу, схилявся перед усім прекрасним, був ніжним і чуйним до людей, до краси але був гнівним і непримиренним до всякого зла, до кривди і підлоти.

З матеріалами книжкової виставки «Великий майстер рідного слова» ознайомила присутніх зав. краєзнавчим сектором Галина Слюсар. Вона відмітила, що його твори і до нині мають запит у читачів.

Розповіла також про те, що він над усе любив сонце, квіти і дітей, а друзі називали його Сонцелюбом.

Уривки з творів М. Коцюбинського читали учні 5-ї школи: Богдана Книсько, Мирослава Борищук, члени студії «Доля»: Антоніна Осецька, Катерина Дяченко та інші.

Категорія: Архів - 2014 | Переглядів: 331 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: