Головна » 2013 » Червень » 13 » "Конституційний процес в Україні"
14:13
"Конституційний процес в Україні"
 В центральній бібліотеці ім. Коцюбинського, до 23-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України була проведена інформаційна година "Конституційний процес в Україні" та оформлено книжкову виставку.
 
Декларація про державний суверенітет України - державний акт Верховної Ради Української Радянської Соціалістичної Республіки. Прийнята 16 липня 1990 року.
Декларація про державний суверенітет України проголосила державний суверенітет як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади в Україні в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах. У ній визначено фундаментальні принципи самовизначення українського народу, народовладдя, здійснення державної влади, встановлення українського громадянства, економічної самостійності. У прикінцевій частині Декларації говорилося, що вона є основою для нової Конституції, законів України і визначає позиції республіки під час укладання міжнародних угод.
Декларація була провісником Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, підтвердженого Всеукраїнським референдумом 1 грудня цього ж року, першим кроком відродження державності на основі ідеї соборності українського народу та всіх українських земель.
Інформаційну годину "
Декларація про державний суверенітет України та її історичне значення"провела провідний бібліотекар читального залу Перькова Н.Я.
Видано історичну довідку
"Декларація про державний суверенітет України та її історичне значення".

 

Категорія: Архів - 2013 | Переглядів: 391 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: