Головна » 2014 » Травень » 23 » Cвяткове засідання літературно-мистецької студії «Доля»
14:13
Cвяткове засідання літературно-мистецької студії «Доля»

20 травня в центральній районній бібліотеці ім. Коцюбинського відбулося святкове засідання літературно-мистецької студії «Доля», приурочене 14 річниці від дня заснування.

Відкрила засідання Любов Бурова – директор РЦБС.

Вона озвучила важливість поезії в нашому житті.

«Як добрий, чорний хліб для їжі, і як прозірна дзвінкова вода для пиття, так нам у цьому непростому, важкому житті потрібне пристрасне, ніжне, світле, вихоплене з-під громів і з-під самого сонця поетичне слово.

Виткане з мужності і ніжності, з перехресних доріг і хрещатого цвіту надій, вроджене мальовничою уявою поетів, воно допомагає нам жити і працювати, кохати і бути коханими, переборювати біди і труднощі».

Виступ директора    

І хочеться сказати словами відомого поета Дмитра Луценка:

«Поетичне, слово – ти кров жагуча

Ти – жага нетлінна.

Безсмертнє і величнє, як Говерла.

Багатє і дзвінкє, як Україна.

Закоханим – ти лагіднє, як мати.

А недругам  - як постріл із гармати.

Берем тебе, як скарб в пісенній вроді,

З джерел, що не міліють у народі.»

Так, не міліють джерела нашого народу і як підтвердження цьому літературно-мистецька студія «Доля».

Студія «Доля» своїм існуванням завдячує своєму керівникові – Вірі Кухарук. Людині закоханій у цей світ, у людей, людині, наділеній різними талантами (пише, малює, організовує, видає збірочки). Вона дуже активна, невгамовна, прагне скрізь бувати і все осягати.

Віра Кухарук розповіла історію створення студії. До складу студії при її створенні увійшли Віра Кухарук (керівник), Тетяна Василик, Надія Сондей, Світлана Осипчук, Зоя Редько, Лідія Бабич. Через певний час до них приєдналися - Надія Семенюк, Алла Ярова, Любов Бурова, Надія Елеон. Згодом членами студії стали Антоніна Осецька, Тетяна Кушнірук, Людмила Харчук, Тамара Сенькова, Наталя Майко, Сергій Харчук, Любов Хмиз, Тетяна Павонська, Валентина Генсицька, Лідія Дерегузова, Микола Марходей, Анатолій Малюк, Катерина Дяченко, Ірина Кобилянська, Анатолій Слободенюк, Василь Ющенко, Леонід Жмурко, Ольга Карпінська, Наталія Антонюк, Валентина Мельник (Сірош), Ольга Личик, Зінаїда Зубарєва, Микола Сас, Ліля Мартинюк, Олена Герасименко, музикант і поет-початківець Анатолій Огарев, члени Спілки журналістів України Олександр Царик та Віктор Гусаров, художники Олексій Тарасенко та Володимир Мирончук.

   

Членами студії стали шепетівчани, які в даний час проживають за рубежем: член Спілки українських письменників в Ізраїлі Генадій Сівак (проживає в місті Нешер, Ізраїль); член Спілки російських письменників в Естонії Тимофій Синицький (проживає в місті Таллін, Естонія); Григорій Кіпніс, місто Вупперталь, Німеччина, Анатолій Сердюков (Ташкент, Узбекистан).

    

А ще всі ці роки поряд з нами були присутні Зінаїда Романюк, Галина Слюсар та інші працівники бібліотеки, Ольга Печерська, Алевтина Лаврентіївна, Ніна Іванівна, Галина Федорівна, Тамара Некрасова, члени «Відродження», Лідія Богурська, Валентина Галімська. Гостями студійців були Алла Гайдай, Наталя Гнатюк, Надія Руда, Михайло Ганаба.

   

Ведуча – Зінаїда Зубарева запитала в студійців: «А, як же народжується її величність Поезія». І полинули цікаві розповіді Надії Семенюк, Василя Ющенка, Анатолія Малюка, Антоніни Осецької, Анатолія Слободенюка, Тетяни Кушнірук, Леоніда Жмурко та інших членів студії.

Вони розповіли про свої здобутки на поетичній ниві, читали вірші.

Любов Бурова відмітила, що в 2009 році на базі бібліотеки було створено «Світлицю Віри, Надії, Любові», яка відноситься до Хмельницької обласної громадської організації «Стара Волинь». Вона об’єднала студійців «Долі», художників та людей, які люблять пісню і спів.

          

На святкове засідання прибули художники: Надія Елеон та Олексій Тарасенко з своїми новими картинами. Олексій Тарасенко не тільки малює, а й пише чудові вірші. Він поділився ними з присутніми.

Студійці подякували підприємцю і художнику Володимиру Мирончуку за прекрасну можливість спілкування і Арт-кафе «Хвилинка», створене ним.

Згадали присутні і місцеву поетесу Людмилу Харчук (нині покійну), яка писала:

«По собі залишу який слід,

В ваших душах – мені не однаково.

Рідним, добрим друзям моїм,

 Мій уклін до землі й щире «дякую».

Вона посіяла плідну зернинку поезії в душі свого сина та онуків і вони також пишуть чудові вірші. Сергій Харчук – поет і бард співав пісні на свої слова і музику.

    

Вперше завітав до студії Олег Буркацький – вчитель інформатики професійного училища, поет-пісенник. Він порадував присутніх своїм співом, подарував всім свій диск «Жизнь лишь в Тебе».

З приходом в студію Анатолія Огарєва – гітариста і самобутнього поета деякі члени студії почали писати пісні.

Так, Тетяна Кушнірук написала музику на свої вірші і презентувала їх присутнім: «Написала б я тобі листа», «Келих щастя», «Осінній вальс», «Музичне вітання бібліотекарям». Анатолій презентував нову пісню на слова члена студії Василя Ющенка «Я живу».

Краєзнавець, член Хмельницької обласної громадської організації «Стара Волинь» Микола Сас прочитав уривок з «Енеїди» Котляревського.

На засідання  вперше взяла участь Олена Іськова – завуч Вербовецької ЗОШ. Вона зайняла 5-е місце на Всеукраїнському конкурсі молодих поетів-початківців. Прочитала присутнім свої вірші.

Любов Бурова подарувала присутнім пісні:

«Ми не старієм» - сл. Фиштика, муз. Горчинського,

романс «Ночь светла» - сл. Языкова, муз. Лешткевича.

«Джерело» - сл. Зуєва, муз. М. Сингаївського.

На закінчення Віра Кухарук розповіла присутнім про плани та задуми на майбутнє. Буде завершено збірник «Забута мелодія», збірку Сонетів, Збірник статей, які були надруковані за останні роки.

 

Категорія: Архів - 2014 | Переглядів: 884 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: