Головна » 2014 » Лютий » 3 » Бібліотека, місце для спілкування та відпочинку.
14:13
Бібліотека, місце для спілкування та відпочинку.

Бібліотека, місце для спілкування та відпочинку.

Як відомо, що села наші старіють. Особливо невеличкі. В них проживають люди старшого віку, багато одиноких. Одиноким особливо важко. І не тому, що супутниками старості є хворобливі зміни особистості, а й самотність, відсутність спілкування, любові, уваги та турботи рідних. Та й люди середнього віку також прагнуть спілкування, можливості себе показати й інших побачити, поділитися своїм вмінням вишивати, шити, кулінарними «шедеврами». Саме з метою об’єднати таких людей, дати їм можливість поспілкуватися, гарно провести дозвілля створено при В.-Рішнівській сільській бібліотеці клуб за інтересами «Надвечір’я».

 

На новорічні свята відбулося перше засідання клубу на тему «Різдвяні посиденьки», організаторами якого стали зав. бібліотекою Зоя Щеглова, директор Будинку культури Тамілі Ігнатова та соціальний працівник Сільвія Каленишина.

 

В бібліотеку завітали люди похилого віку:

 

- Горбатюк Ганна Юріївна;

 

- Демчук Ганна Петрівна;

 

- Шевчук Ганна Василівна;

 

- Космина Надія Архіпівна;

 

- Шматюк Олена Андріївна;

 

- Мисливець Марія Петрівна;

 

- Верхогляд Олена Григорівна.

 

Також прийшли працівники сільської Ради, школи. За чашкою чаю, за святково прибраним столом присутні радо спілкувалися, вітали одне одного зі святами, бажали міцного здоров’я, колядували, щедрували, згадували минуле. Адже всі вони пережили голодомор 1932-33 рр., Велику Вітчизняну війну і пов’язану з нею розруху. Так, Верхогляд Олена Григорівна, ветеран праці, передова доярка, мати 4-х дітей, вдова учасника Великої Вітчизняної війни Верхогляда І.А.; Мисливець Марія Петрівна, ветеран праці, все життя працювала дояркою в колгоспі; Космина Надія Архипівна, працювала в ланці по вирощуванні цукрових буряків, відбудовувала колгосп і село після війни, працювала в дитячих яслах; Демчук Ганна Петрівна, передова свинарка; Музичишина Галина Антонівна, ветеран праці, працювала вчителем української мови та літератури, була завучем школи, всі згадували молодість, ділились надбаним життєвим досвідом, розповідали про своїх  дітей та онуків. Не забули організатор посиденьок  і за тих, хто був запрошений та  не зміг прийти. А це:

 

- Габінет Наталія Лук’янівна, яка з 13 років працювала зав. яслами, торгувала в місцевій крамниці, побувала на заробітках на півночі, вдова учасника Великої Вітчизняної війни Габінета Миколи Трохимовича, якій в даний час 93 роки;

 

- Пипич Ярина Михайлівна,

 

- Калюжнюк Марія Степанівна;

 

- Мисливець Віктор Іванович;

 

- Шуляк Володимир Васильович;

До їхніх осель завітали організатор посиденьок і привітали з Новим роком та Різдвяними святами. Наступне засідання клубу «Надвечір’я» буде присвячене Міжнародному дню прав жінок і миру – 8 Березня.
Категорія: Архів - 2014 | Переглядів: 394 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: